Princess Princess: ....wahai sekeping kertas...

Thursday, 8 March 2012

....wahai sekeping kertas...


Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera

pelik x dgn tjuk entry nie??? mesti [elik kn.. coz nie blogger, kn kertas..hhahahahahahahaah...
ok3.. sbnrnya.. aku nk citer kat korng cmne perangai aku dulu time xde blog nie..
hekhekhek..


dulu, time aku x tahu ape itu blogger.. kertas la teman sejati aku.. saat aku sedih, gembira n time x de perasaan pun, kertas 2 still setia gan aku...smpai la skarng n masa akan dtg.. walaupun blogger tlah aku jajahi, tapi aku xkn lupakan jasa dia kat aku slama nie...

pernah suatu ketika.. masa 2, aku tgh mrh pasal ape entah.. lupa.. hehhe
aku ambil sekeping kertas n aku tulis je ape yg aku rasa time 2... lepas 2, aku gumpal2 n koyakkan kertas 2.. time 2, aku rasa puas sangat coz aku dpt luahkan perasaan aku.. wlaupun, kertas 2 x bleh berckp, x bleh dgr pun ape yg kita ckp... tapi, dia bleh jadi kwan yg paling setia....disaat xde seorng pun yg ingin dgrkan kita..


aku nie x pndai nk luahkn perasaan aku kat org lain. sebab tu lh aku lebh suka luahkan kat kertas... so, aku ada la satu buku.. nk ckp dairi 2, x jgk coz, dairi kn org tulis tiap2 ari... tapi aku, bila aku rasa ada something yg x terluah dgn kata2, aku akn taksirnya kat dlm buku 2... mcm2 ada... sedih, gmbira, x puas hati, n serabut pun ada... hahhaha..

aku rasa itu lbih baik...daripada aku terus memendam rasa...
jika aku trus pendam, akan smpai suatu tahap, hati aku akn meletup... n mybe time 2, smuanya akan kucar kacir.... stuju x dgn pendapat aku nie???

walau ape2 pun... tempat mengadu yg paling terBAIK ialah, kita mengadu kat ALLAH YANG MAHA MENDENGAR... disitu, kita akan rasa satu ketenangan dan kedamaian yg indah sngt...disaat kita ada msalah, sujuk lah, berdoalah, menangislah memohon pertolongan-NYa, luahkan segalanya kpada Dia... insya'Allah, Dia sntiasa mendengar suara hmba-NYa yg memohon hanya kepada-Nya...



setiap maslah, ada peyelesaiannya.. bnyak cara untuk berjalan tenang merentasinya...
jgn ambil jalan singkat yg akhirnya akn mnghancurkn diri kita sendiri... melakukan sesuatu dalm keadaan tenang akn menberikan hasil yg baik dan gmbira... tetapi, jika peyelesaian tu dibuat dlam keadaan mrh dn terburu2, tmbah serabut dikepala... korng smua mesti dh bleh agak kn ape yg akan berlaku... masalah 2 x kn selesai mlah mungkin akan lagi teruk...

renung2kn....:)
Terima Kasih Baca Entry Saya Yang Tak Seberapa Ini

5 comments:

Anonymous said...

HIHIHHIHI,,,,,kantoi,, perangai ag

Seri Cinta said...

nice blog :)
jom jamu mata dengan design kad2 yang cantik++boleh tmbah kenalan :)
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003470518425

princess masya said...

hahhaha... ag pun sama kn...

Seri cinta - jom... hehhehe

miss ija said...

hello dear~
nak tahu la tajuk lagu nie ape ek~
ngehngeh~
b.t.w.
nice blog:)

princess masya said...

tjuk lagu nie... "cinta arjuna"
heheh:)